NRDQ-WRK-1

Hur fungerar det?

Home
/
Vårt arbetssätt
arbetssätt

Väldigt enkelt eller helt unikt

Ditt eget hus, på en speciell plats. Med våra PARQ-projekt erbjuder vi en färdig lösning, med tomt och ett passande hus. I olika utföranden, vad det gäller storlek och planlösning. Vilket hus passar dig bäst?

Ofta är bygget redan igång. Eller så är huset färdig för omedelbar inflyttning. Hur som helst kan du snart njuta av ditt nya hem.

Tomterna i våra UNIQ-projekt säljs utan hus. Du väljer först din favorittomt. Sedan tar vi tillsammans fram det mest lämpliga huset. Hur ska du använda det? Hur stort ska det vara? Har du några speciella önskemål? Vad har du för budget? Det är dessa frågor som kickar igång byggprocessen.

Sedan översätter vi dina önskningar till en passande design. När alla är nöjda med planerna bygger vi huset åt dig, med vårt eget team.

Steg för steg

+
-
Inventering
01

Vad har du för önskemål? Hur ska du använda huset? Vilka är dina favoritfärger och material? Behöver du ga...

Vad har du för önskemål? Hur ska du använda huset? Vilka är dina favoritfärger och material? Behöver du garage eller andra uthus? Vill du att vi även ordnar trädgården? Har du några andra speciella önskemål?

Dessa frågor är centrala när vi ska rita ditt nya hem. Självklart diskuteras även budgeten. Sedan gör vi en sammanställning av allt, berättar om möjligheterna och hur byggprocessen fungerar. Och tittar på finansieringen, exempelvis genom banken. Även eventuell uthyrning.

+
-
Planering
02

Nu börjar vårt team att jobba. Vad passar bäst för behoven och budgeten? Vad har tomten för ljusinsläpp oc...

Nu börjar vårt team att jobba. Vad passar bäst för behoven och budgeten? Vad har tomten för ljusinsläpp och utsikt? I den kreativa processen översätter vi all din information till en passande design. Med önskad känsla och planlösning.

Allt blir anpassat till detaljplanen och den lokala arkitekturen. Vi tar fram skisser och detaljerna klarnar steg för steg. Planlösningen, men också färgerna, materialen och installationerna. Vi tar löpande hänsyn till budgeten – så du slipper otrevliga överraskningar.

+
-
Presentationen
03

Nu finns det en design för huset och eventuella uthus. Det blir grunden för vårt uppdrag och avtal. Vad sk...

Nu finns det en design för huset och eventuella uthus. Det blir grunden för vårt uppdrag och avtal. Vad ska vi bygga och vilket övrigt arbete ska utföras? Vilka material ska användas? Och vi nämner de delar som tillkommer senare under projektets gång, exempelvis kök eller badrum.

Ekonomidelen innehåller en tydlig specifikation, med ett fast pris för hela projektet. Allt som allt får du en mycket detaljerad beskrivning, där även ansvaret blir tydligt, så att ditt husbygge blir en härlig upplevelse.

+
-
Förberedelser
04

Själva byggprocessen startar med en ansökan om bygglov. Under tiden den behandlas bestämmer vi exakt mater...

Själva byggprocessen startar med en ansökan om bygglov. Under tiden den behandlas bestämmer vi exakt material till exempelvis golv och väggar. Även inredning till kök och badrum. Vi utgår ofta från en moodboard, så att det blir ett sammanhållet koncept.

Vi projekterar även de tekniska installationerna, som värme, ventilation och belysning. Vi ansöker om separata tillstånd, till exempel för borrning av brunn till bergvärmepumpen. Slutligen lägger vi en tidsplan för vårt byggteam och leverantörer som elektriker, målare och installatörer.

+
-
Byggandet
05

När bygglovet gått igenom blir det uppstartsmöte, och sedan börjar grävmaskinen med markarbeten och grundl...

När bygglovet gått igenom blir det uppstartsmöte, och sedan börjar grävmaskinen med markarbeten och grundläggningar. Anslutningar för el, fiber, vatten och avlopp. Sedan gjuter vi betongplattan och reser alla stommar.

Byggnaderna färdigställs sedan på traditionellt vis. Av vårt eget byggteam, med erfarna hantverkare. Underleverantörer står för vissa installationer och målningsarbete.

Själva bygget tar cirka tre till fem månader. Under den perioden har du mycket kontakt med projektledaren. På så sätt håller du dig informerad om alla steg i processen. Antingen på plats eller via text, telefon och video.

+
-
Leverans
06

Huset levereras nyckelfärdigt. Och vi menar det bokstavligt: allt är helt färdigt och professionellt städa...

Huset levereras nyckelfärdigt. Och vi menar det bokstavligt: allt är helt färdigt och professionellt städat. Det är redo att användas direkt. Innan leveransen besiktigas huset två gånger:

Den första inspektionen utförs av en oberoende besiktningsman, med fokus på husets kvalitet och konstruktion. Den rapporten innehåller ofta några småsaker som ska åtgärdas.

Den andra inspektionen utförs av  kommunens byggenhet. De kontrollerar husets placering på tomten, tillgänglighet och säkerhetsfrågor. Som tur är lyckas vi alltid med fina slutbetyg

förvaltning & uthyrning

När byggprojektet är avslutat kan du njuta fullt ut av ditt nya hus på landsbygden. Om det skulle uppstå något fel på ditt hus, finns vi alltid i närheten. Det är en skön känsla, eftersom vi kan fixa det mest snabbt. Eller till och med förebygga problem, med regelbundna inspektioner av ditt hem.

Det kan kännas tryggt med en extra koll efter en kraftig storm, ett rejält snöoväder eller strömavbrott. Du väljer själv, eftersom vi skräddarsyr lösningen efter dina önskemål.

Vill du hyra ut? Vår uthyrningsplattform är tillgänglig online för både ägare och hyresgäster. Med länkar till exempelvis Airbnb och booking.com. Du bestämmer själv vilka perioder ditt hus är tillgängligt och till vilket pris. Vi inspekterar ditt hem innan gästerna kommer och förbereder för uthyrningen. Med bäddade sängar och gott om handdukar. Vi ser också till att uppfarten och gången till huset snöröjs vid behov. I slutet av hyrestiden besiktigar vi ditt hus igen och rapporterar eventuella fel. Vi kan även ta hand om slutstädningen.

Vill du inte hyra ut, men vill ha hjälp med städning, snöröjning och så vidare? Det är också möjligt. Du bokar helt enkelt in din egen ankomst i vårt system, så ser vi till att allt är i toppskick när du kommer fram. Utan problem. Utan stress.

"Ditt hus kan bli en fin intäktskälla”